Građevinske mašine asvaltiraju i uređuju naselje Brioni na obali Morave u Ribaru !!!

SELO-ONLINE
Foto: Zoran Ilic
Foto: Zoran Ilic
Read Time54Seconds

Ljubitelji reka i prirode, u neposrednoj blizini gde su nekada živeli ribari, prvi stanovnici sela, ovde već decenijama nalaze kutak za odmor, razonodu i uživanje. Bio je tu restoran, fontana, ljuljaške i trambuline, tereni za sport i rekreaciju.

Duž leve obale reke, sa leve i desne strane puta koji gvozdenim mostom preko Morave spaja ovaj deo Pomoravlja sa Resavom, niklo je krajem prošlog veka naselje. Nekada su to bile vikendice, a sada su to kuće za stanovanje, uglavnom bivših Jagodinaca.

Foto: Zoran Ilic
Foto: Zoran Ilic

Brioni su pre pedesetak godina bili jedno od najatraktivnijih odmarališta na širem prostoru ove regije. Onima kojima je u trajnom sećanju ostala ta idilična slika, sa nostalgijom pamte to vreme i lepotu koje, na žalost, više nema.

Opštinske vlasti su sada odlučile da povrate bar deo nekadašnjeg sjaja ovog mesta. Danas su tu kamioni i mašine za asvaltiranje. Radnici vredno rade koristeći prve sunčane dane, vraćajući tako Ribaru i Ribarcima još jedan razlog da budu ponosni.

Autor i foto: Zoran Ilić

1 0
Next Post

Ribare je iznedrila dvojicu značajnih slikara: Milojka Milenkovića i Živojina Đokića !!!

Ribare je iznedrila dvojicu značajnih slikara: Milojka Milenkovića i Živojina Đokića koji je postao akademski slikar i profesor na Učiteljskom fakultetu u Jagodini. Milojko je rođen 19.marta 1936.godine. Osnovnu školu je pohadjao u Ribaru od1943 do1947. Uciteljica se zvala Vida. “Na prvoj strani Bukvara bila je slika Kralja Aliksandra ili […]
© Sva prava zadržana www.seloonline.rs