Konkursi za dodelu sredstava za razvoj poljoprivrede u opštini Paraćin !!!

Zeljka Prokic
Konkursi za dodelu sredstava za razvoj poljoprivrede u opštini Paraćin !!!

Paraćin- Po ovogodišnjem planu opštinskog Budžetskog fonda za razvoj poljopruvrede u toku su konkursi za dodelu sredstava za poljoprivrednike u opštini Paraćin.

Raspisani su konkursi za dodelu sredstava za nabavku poljoprivrednih mašina, opreme i kvalitetnih grla u stočarstvu, obradu zemljišta, đubrenje, setvu i zaštitu biljaka, podizanje novih višegodišnjih zasada voćaka, hmelja i vinove loze, plastenika, sistema za navodnjavanje, protivgradnu zaštitu, nabavku pčela i opreme za pčelarstvo, kao i za sufinansiranje kamata za poljoprivrdene kredite registrovanim poljoprivrednim gazdinstvima u opštini Paraćin.

Za sufinansiranje poljoprivredne proizvodnje, opredeljena su dva miliona, za sufinansiranje kamata kredita ukupno milion dinara.

Bespovratna sredstva za kamate, opredeljuju se za kredite do 200 hiljada dinara, a podnosioci zahteva, dokumentaciju predaju na Pisarnici ili je šalju poštom pomenutom Fondu, najkasnije do 31. oktobra.

Izvor: Opstina Paraćin

Next Post

Novi asfalt u despotovačkom selu Miliva !

Despotovac, Miliva-Lokalni put u MZ Miliva asfaltiran je od seoske crkve u smeru ka Plažanu, u dužini od 600 metara. Radovi asfaltiranja na ovom pravcu privremeno su obustavljeni, na deonicama na kojima postoji klizište, radi rešavanja pitanja odvodnjavanja kao i imovinsko pravnih odnosa. Izvođač radova na projektu je JP “Putevi […]
© Sva prava zadržana www.seloonline.rs