SUŠNE GODINE biće prošlost !!!

SELO-ONLINE
navodnjavanjee
navodnjavanjee

Topola- Javno preduzece “Srbija vode” raspisalo je javnu nabavku ( tender) za izvodjaca radova na navodnjavanju oko 350 hektara voćnjaka u atarima sela Plaskovac, Vinča i Blaznava u Opštini Topola.Biće to  najveći projekat navodnjavanja u Srbiji u ovom trenutku.

Tender se završava 30. aprila ove godine. U javnoj nabavci je predvidjena izgradnja vodozahvata u reci Jasenici, kompletna primarna cevovodna mreža, dva akomulaciona rezervoara iz kojih će voda prirodnim padom ići ka voćnjacima, dve velike buster stanice za prepumpavanje vode iz reke u rezervoare..

Ova investicija je veća od 2.000.000 evra i po tome je jedna od najvećih u navodnjavanju na nivou Srbije. Ovakav projekat će biti jedinstven u Šumadiji. Opština Topola je uložila prošle godine u projekat oko 40.000 evra.Projekat je izradio institut Jaroslav Černi iz Beograda. To je početak nečega potpuno  novog u Srbiji. Ovo neće biti zatvoren sistem, već ce se širiti iz godine u godinu,  kako bi i drugi mogli da se priključe.Kada bude završen ovaj projekat, biće značajno uvećani prinosi voćara.

Autor: Dragoslav Spasić

Next Post

Radovi na putu Isakovo-Virine privode se kraju !!!

Ćuprija-Isakovo-Virine- Radovi na putu Isakovo-Virine privode se kraju. Put je dugačak 3.200 metara i rađen je u tri faze. Ukupna dužina poslednje deonice je oko 2.100 metara a vrednost investicije je nešto preko 34 miliona dinara. Iako je uvedeno vanredno stanje procena lokalne samouprave bila je da se posao završi. […]
© Sva prava zadržana www.seloonline.rs