Završeni infrastrukturni radovi u selu Jablanica kod Gornjeg Milanovca

Zeljka Prokic
Završeni infrastrukturni radovi u selu Jablanica kod Gornjeg Milanovca
  foto: Opština G. Milanovac

G. Milanovac, Jablanica-Građevinska sezona u Gornjem Milanovcu u punom je jeku.

Nakon niza uspešno asfaltiranih nekategorisanih i lokalnih puteva širom milanovačke opštine, u okviru ispunjavanja planiranih infrastrukturnih projekata za ovu građevinsku sezonu, završeni su radovi i u Mesnoj zajednici Jablanica.

U pitanju je asfaltiranje čak tri putna pravca, dva nekategorisana i jednog lokalnog. U zaseoku Tomaševići asfaltirana je deonica puta dužine 108 metara, u zaseoku Obradovići postavlja se asfalt u dužini od 180 metara, dok se ispred crkvene porte asfaltira 50 metara puta. Radove obavlja firma „AR gradnja“, a vrednost uloženih sredstava je oko 1,7 miliona dinara.

U finansijskoj realizaciji nekategorisanih puteva učestvovali su lokalna samouprava i meštani, u odnosu 3:1. Asfaltirane deonice puta koristi nekolicina domaćinstava, kojima su ovi radovi od velikog značaja za život na selu i normalno funkcionisanje.

Izvor, foto: Opština G. Milanovac
Next Post

U TOKU RAŠČIŠĆAVANjE POTOKA U KOVANICI!!!

U selu Kovanica uveliko traje raščišćavanje potoka. Meštani seoske zajednice imaju velikih problema tokom obilnih padavina, kao i u toku zime, prilikom otapanja snega, jer je dolazilo do poplava izazvanih velikom količinom vode koja nije imala gde da otiče. U saradnji sa lokalnom samoupravom opštine Ćuprija, ova akcija čišćenja počela […]
© Sva prava zadržana www.seloonline.rs