Fk”Morava “Ribare nastavlja da niže pobede !!!

13/04/2021

U 23. kolu Fudbalske lige Pomoravskog okruga u Drenovcu je domaća ekipa Fk” Napredak” dočekala ekipu iz Ribara. Domaćini su se potrudili da utakmica protekne u najboljem redu, pre svega fer i korektnom igrom, kao i primerenim navijanjem. Meč je bio veoma uzbudljiv i sadržajan od samog početka, po jako pogodnim vremenskim uslovima. Plan iz svlačionice ekipe “Morava” bio je da se igra hrabro, ali strpljivo.

Trener Dimitrijević S. je verovao da će ukoliko momci ispoštuju dogovor dobar rezultat doći gotovo sigurno. Sam početak susreta više je ličio na taktičko nadmudrivanje. Sredinom prvog dela igre došlo je do pada koncentracije u odbrani domaćeg tima, što je Simić Z. iskoristio i savladao čuvara mreže domaćeg sastava na asistenciju Filić Đ. Samo par minuta kasnije domaći tim poravnao je rezultat nakon neshvatljive greške odbrane gostiju. Čuvar mreže Stanojevic D. je u toj situaciji bio nemoćan. Na odmor između poluvremena “Morava” iz Ribara otišla je sa golom prednosti a za to se majstorskim udarcem pobrinuo Petrović Ž. Sa dvadesetak metara pogađa sam ugao gola i donosi novu radost svojim saigračima. U drugom delu igre gosti su nastavili sa ofanzivnom igrom koja je dovela do novog pogotka Cvetković N. Za već ubedljivu prednost postarao se Simić Z. drugim pogotkom na meču kad je bukvalno držao tri igrača na leđima i pogodio mrežu snažnim udarcem .

Prelep pas Stefanović L., hitro utrčavanje Filić Đ., i njegov majstorski lob udarac u dalji ugao donosi i peti pogodak u mreži domaćeg sastava. Na fenomenalno svoje izdanje Filić Đ. je bacio senku zarađenim isključenjem nakon neprimerenog radovanja nakon postignutog pogotka. Tada izbija gužva ispred klupe domaćih, što je izazvalo i revolt kod većeg dela domaćih navijača. Sve se brzo završilo bez većih incidenata.

Plaćen je danak neiskustvu.Direktno isključenje znači da u sledećem kolu neće biti u timu. Pored toga, očekuje ga još meč ili dva suspenzije. Sa igračem manje u finišu gostujuća ekipa se uglavnom branila. Domaćin je nizao odlične prilike do samog kraja susreta, ali uz nedovoljno sportske sreće, ali i uz vrhunske odbrane golmana Stanojevića. Suđenje na meču je bilo izuzetno korektno, sa jasnim kriterijumom od prvog do poslednjeg minuta. Favorizovana ekipa iz Drenovca završila je utakmicu porazom 1:5. U sledećem kolu mladu ekipu iz Ribara (polovinu ekipe čine momci sa 16 i 17 godina) očekuje komšijski derbi sa FK “Morava” iz Kočinog sela.

Autor: Zoran Ilić

OSTALE VESTI IZ SELA >>OVDE

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Share on facebook
© Sva prava zadržana www.seloonline.rs