Dečji humanitarni bazar za Gavrila 21. aprila u školskom dvorištu OŠ „Milutin Jelenić“ u Gornjoj Trnavi !!!

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

Kako nam današnjica nameće neke nove vrednosti, to nije razlog da se ne sačuva vera i iskonske vrednosti čovečanstva: humanost i empatija. Kada pomažemo drugima pomažemo i sebi, jer osećaj koji se tada javlja ispunjava nas radošću i srećom.

Sve te iskonske vrednosti uče se od malih nogu. Junaci naše priče su deca koja, zahvaljujući tome što znaju šta znači humanost i empatija, pomažu drugom detetu.Naime, učenici nižih razreda( I do IV) OŠ „Milutin Jelenić“ iz Gornje Trnave i predškolci isturenog odeljenja Predškolske ustanove „Sofija Ristić“ priključili su se humanitarnoj akciji kako bi pomogli dečaku Gavrilu Đurđević. Pisali smo više puta o tome, ali nije na odmet da vas podsetimo, Gavrilo je mali dečak koji boluje od Spinalne mišićne atrofije tip 1 i za čije troškove lečenja u inostranstvu je potrebno 2,5 miliona evra.

Punu podršku, kao i najveću pomoć u organizaciji ovoh humanitarnog bazara deca su dobila od svojih učiteljica Dragane Petrović i Svetlane Jevđević, vaspitačice Ivane Marković i direktora škole Miroslava Aleksijević.Humanitarni bazar će se održati u sredu, 21. aprila, u 10.30.h, u školskom dvorištu OŠ „Milutin Jelenić“ u Gornjoj Trnavi.
Za ovaj humanitarni bazar deca će sama praviti predmete koji će se prodavati. To će biti neke igračke, ukrasi, suveniri… Dečja mašta radi svašta, tako da ne sumnjamo da će predmeti napravljeni rukama ove dece biti originalni. 
Da bi se uverili da je to tako nađite malo vremena i prošetajte do školskog dvorišta ovih malih humanitaraca.Takođe je važno napomenuti da je neophodno, kako bi se ispoštovale sve epidemiološke mere, da svi prisutni nose maske.Ako niste u mogućnosti da posetite ovaj dečji humanitarni bazar, Gavrilu Đurđević možete pomoći slanjem SMS-a sa sadržajem 973 na 3030 ili uplatom novca na račune sa fotografije.

Autor: Dragana Marinković

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

OSTALE VESTI IZ SELA >>OVDE

© Sva prava zadržana www.seloonline.rs

VAŠA REKLAMA OVDE