TAJNE FUDBALA

DarkoAdmin
TAJNA USPEHA ..

Knjiga „Tajna uspeha“ je delo autora fudbalskog trenera Jovana Ratkovića. Jovan je rođen 23. januara 1950. godine u Mladenovu kod Bačke Palanke. Kao dečak sa deset godina upisao je školu fudbala u Sisku, u Hrvatskoj.

Igrao je za podmladak Fk „Gavrilović“ iz Petrinje. Fudbalsku karijeru je nastavio 1972. godine u Austriji u timu prvoligaša „Bregenc“. 1975. godine dobio je angažman u švajcarskom prvoligašu „St. Gallen“. Posle sjajnih uspeha u ekipi „St. Gallena“ i licenciranja diplome trenera u Švajcarskoj dospeo je do trenera istog kluba.

Kasnije je završio Trenersku školu u Zagrebu i potom Višu trenersku školu u Sarajevu. Da bi što bolje upoznao kompleksnost fudbala položio je ispit za fudbalskog sudiju. Sudio je šest godina na švajcarskim fudbalskim terenima, u različitim ligama… Danas živi u Beogradu i bavi se teorijom fudbala.

U jednom periodu svoje dinamične sportske karijere Jovan Ratković postaje trener Fk“Morava“ u Ribaru. U znak sećanja na period proveden u Ribaru on ovu knjigu „poklanja“ svom prijatelju, sadašnjem predsedniku kluba.

Autor: Zoran Ilić

Next Post

Ekipa Gornje Trnave 1938 odnela je veoma važna tri boda sa gostovanja iz Jarmenovaca !!!

U Nedelju 25.04. ekipa Gornje Trnave 1938 odnela je veoma važna tri boda sa gostovanja iz Jarmenovaca.

Možda vas interesuje i ...