TAJNE FUDBALA

SELO ONLINE
TAJNA USPEHA ..
Read Time52Seconds

Knjiga “Tajna uspeha” je delo autora fudbalskog trenera Jovana Ratkovića. Jovan je rođen 23. januara 1950. godine u Mladenovu kod Bačke Palanke. Kao dečak sa deset godina upisao je školu fudbala u Sisku, u Hrvatskoj.

Igrao je za podmladak Fk “Gavrilović” iz Petrinje. Fudbalsku karijeru je nastavio 1972. godine u Austriji u timu prvoligaša “Bregenc”. 1975. godine dobio je angažman u švajcarskom prvoligašu “St. Gallen”. Posle sjajnih uspeha u ekipi “St. Gallena” i licenciranja diplome trenera u Švajcarskoj dospeo je do trenera istog kluba.

Kasnije je završio Trenersku školu u Zagrebu i potom Višu trenersku školu u Sarajevu. Da bi što bolje upoznao kompleksnost fudbala položio je ispit za fudbalskog sudiju. Sudio je šest godina na švajcarskim fudbalskim terenima, u različitim ligama… Danas živi u Beogradu i bavi se teorijom fudbala.

U jednom periodu svoje dinamične sportske karijere Jovan Ratković postaje trener Fk”Morava” u Ribaru. U znak sećanja na period proveden u Ribaru on ovu knjigu “poklanja” svom prijatelju, sadašnjem predsedniku kluba.

Autor: Zoran Ilić

2 0
Next Post

Ekipa Gornje Trnave 1938 odnela je veoma važna tri boda sa gostovanja iz Jarmenovaca !!!

Fk Jarmenovci-Fk Gornja Trnava 1938  0:1. U Nedelju 25.04. ekipa Gornje Trnave 1938 odnela je veoma važna tri boda sa gostovanja iz Jarmenovaca. Jedini pogodak za ekipu Gornja Trnava 1938 postigao je Žarko Marinković u 80.minutu. Utakmica je odigrana sa malo prilika na obe strane, a obilovala je velikim brojem […]
© Sva prava zadržana www.seloonline.rs