I POSLE DVE DECENIJE isti recept za rakiju

Dalibor Ilić

Tragom dobrih vesti naišli smo na  Špicu Slobodana i Milenković Radoljuba,  u selo Buljane kod Paraćina, koji se bave pečenjem rakije od raznih voćnih kultura. Rakiju su naučili da peku sa svojih petnaestak godina od svojih  deda a zatim od svojih očeva.

Da bi zadržali kvalitet i tradiciju koja je duga više od dve decenije,  peku rakiju po starom srpskom običaju od davnina. I veliki značaj pridodaju čistoći sudova kao i voća, koje proizvode na svojim imanjima. Radoljub i Slobodan peku rakiju za svoje kućne potrebe eventualno za svoje prijatelje koji više od dvadeset godina cene kvalitet njihove domaće rakije.

Pomenuti domaćini iz ovog Paraćinskog sela peku uobičajne domaće rakije kao što su rakija od šljive, dunje, kruške viljamovke, kajsije i loze.

Kao što smo već naveli da brinu o kvalitetu pečenja rakije isto tako daju akcenat na flaširanje iste da bi doživeli pravi užitak.

Next Post

Završeni infrastrukturni radovi u selu Jablanica kod Gornjeg Milanovca

  foto: Opština G. Milanovac G. Milanovac, Jablanica-Građevinska sezona u Gornjem Milanovcu u punom je jeku. Nakon niza uspešno asfaltiranih nekategorisanih i lokalnih puteva širom milanovačke opštine, u okviru ispunjavanja planiranih infrastrukturnih projekata za ovu građevinsku sezonu, završeni su radovi i u Mesnoj zajednici Jablanica. U pitanju je asfaltiranje čak […]
© Sva prava zadržana www.seloonline.rs