Tragom dobrih vesti naišli smo na Špicu Slobodana i Milenković Radoljuba, u selo Buljane kod Paraćina, koji se bave pečenjem rakije od raznih voćnih kultura. Rakiju su naučili da peku sa svojih petnaestak godina od svojih deda a zatim od svojih očeva.
![](https://media.seloonline.rs/2019/10/rakija-22.jpg)
Da bi zadržali kvalitet i tradiciju koja je duga više od dve decenije, peku rakiju po starom srpskom običaju od davnina. I veliki značaj pridodaju čistoći sudova kao i voća, koje proizvode na svojim imanjima. Radoljub i Slobodan peku rakiju za svoje kućne potrebe eventualno za svoje prijatelje koji više od dvadeset godina cene kvalitet njihove domaće rakije.
![](https://media.seloonline.rs/2019/10/baaneerrr.jpg)
![](https://media.seloonline.rs/2019/10/slobodan-spica-2222.jpg)
Pomenuti domaćini iz ovog Paraćinskog sela peku uobičajne domaće rakije kao što su rakija od šljive, dunje, kruške viljamovke, kajsije i loze.
Kao što smo već naveli da brinu o kvalitetu pečenja rakije isto tako daju akcenat na flaširanje iste da bi doživeli pravi užitak.