Dečja predstava „KUC, KUC IMA LI KOGA“ pozorišta Maximus u Domu kulture u Kušiljevu !!!

DarkoAdmin
Dečja predstava „KUC, KUC IMA LI KOGA“ pozorišta Maximus u Domu kulture u Kušiljevu !!!

Svilajnac, Kušiljevo-Dečja predstava, koja za temu ima novogodišnji maskenbal u izvodjenju je pozorišta Maximus iz Beograda.

U Kušiljevu je renoviran objekat Doma kulture, konforan i uređen za razne manifestacije.

Ova predstava je prva u nizu predstava i drugih kulturnih manifestacija koje će biti odigrane u ovom prelepo uredjenom objektu, a u cilju da se deca zabave i provedu pred novogodišnje praznike.

Predstava KUC, KUC, IMA LI KOGA  je duhovita pozorišna predstava koja se bavi prevazilaženjem raznih strahova. Kako deca prolaze kroz određenu fazu razvoja, tako se menjaju predmeti, situacije i likovi koji izazivaju strah. Zanimljivim glumačkim etidama i interakcijom uspeli su da umanje značenje straha i tako povećanjem iskustva, veliki broj neopravdanih strahova izčezne sam po sebi.

Likovi ove predstave su devojčica Ivana, dobri strašilo Apćiha i gospodin Vićentije- vrlo dobri duh. Scenografiju čine različita vrata kroz koje naši junaci prolaze i nailaze na svet mašte i igre. Devojčica Ivana prolazi kroz misteriozna vrata i sa druge strane je uplašeni strašilo koji se priprema za maskembal, praveći masku viteza. Zajedno njih dvoje iza drugih vrata nailaze na dobrog ali usamljenog duha Vićentija koji postaje najsrećniji duh na svetu jer je konačno dobio prijatelje.

Izvor: Centar za kulturu Svilajnac
Next Post

Glumci svilajnačkog Omladinskog pozorišta "MMaska" odigrali humanitarnu predstavu „DEPONIJUM“ !!!

Svilajnac-Glumci Omladinskog pozorišta pri […]

Možda vas interesuje i ...