Mladi „Borac” iz Sedlara za 5 godina od Opštinske do Zone Zapad završio na 4. mestu

proka-daca

Autor: Nebojša Garašević

Selo Sedlare kod Svilajnca nalazi se pored reke Resave u prelepoj Resavskoj dolini. Selo ima bogatu tradiciju u svim društvenim i sportskim aktivnostima, nedavno je otvoren prelepi, renovirani Dom kulture u samom centru Sedlara.

Foto: Sladjan Nikodijević

Fudbal je oduvek bio na prvom mestu. Od 2012. godine do 2019. godine klub se nije takmičio ni u jednoj ligi, ali te godine braća Sladjan i Saša Nikodijević, koji su igrali u klubovima od “Radničkog”  Svilajnac, Jagodine, “Radničkog” iz Kragujevca, Niša, “Metalca” iz Gornjeg Milanovca i OFK “Beograda”,  tada Superligaša Srbije, rešili da se vrate u selo i da karijeru završe u svom rodnom selu, odnosno “Mladom borcu”.

 Okupili su ljude iz sela, formirali upravu na čelu sa Goranom Dimitrijevićem, sekretarom Bojanom Lljubisavljevićem, Stevčić Ljubom i drugima.  Krenuli su od nule, postavili su reflektore pored terena radi noćnih treninga i utakmica, izgradili tribine, sredili i proširili klupske prostorije gde su dobilu ložu, salu za sastanke i druženje, napravili sistem za navodnjavanje terena i krenuli u stvaranje ekipe. U takmičarskoj sezoni 2019/20  osvojili su prvo mesto u Ligi Svilajnac- Despotovac, naredne sezone u MLF Sever Jagodina takodje osvajaju prvo mesto.

Ni tu nisu stali, već u novoj Pomoravskoj okružnoj ligi osvajaju prvo mesto i  u takmičarskoj 2022/23 godini stiču pravo igranja u Zoni Zapad pod ingirencijama  FS  Ris sa sedistem u Nišu.

Prve godine u Zoni osvajaju 7. Mesto, da bi ove godine u takmičarskoj 2023/24 godini osvojili visoko 4. mesto, odmah iza “Morave” iz Ćuprije, “Temnića” iz Varvarina i “Prve petoletke” iz Trstenika.

Sedlarci su u upravo završenoj sezoni na 28 utakmica zabeležili 13 pobeda, 7 remija i 8 poraza sa datih 63 i primljena 52 gola i osvojili 46 boda. Jesenas su Sedlarci na 14 utakmica zabeležili 6 pobeda, 3 remija i 5 poraza i osvojili 21 bod, dok su u prolećnom delu sezone igrali bolje i na 14 utakmica ostvarili skor od 7 pobeda, 4 nerešena rezultata i 3 poraza.

Foto: Sladjan Nikodijević

Trener ekipe Bogoljib Bata Manojlović je sa svojim pomoćnikom Sladjanom Nikodijevićem ukomponovao iskustvo i mladost i rezultati nisu izostali, tako da su u prošloj godini Sedlarci imali velike uspehe.

 Sa mladjim kategorijama počev od petlića, pionira, kadeta, omladinaca, osvajali su prva mesta u ligama.  Kapiten Radojević Miodrag ističe da su rezultati istorijski,  da imaju uslova za Prvu ligu, da vlada drugarstvo u klubu i van kluba. Najbolji strelci kluba su u prethodno završenoj sezoni braća Nikodijevic Sladjan sa 27 gola, odmah uz Dželatović Predraga iz “Morave” iz  Ćuprije, koji je postigao 34 gola, Saša 9 ,  Petričević Srećko 9 gola, U ovom klubu igra još jedan bivši igrač OFK “Beograd”  iz Jagodine, Andreja Aćimović.

Klub pomažu meštani ovog sela, kao i gradjani na privremenom radu u inostranstvu. Veliku pomoć imaju I od lokalne samouprave.

Klub za svoju budućnost ne treba da brine, jer ima oko 100 mladih u mladjim selekcijama, koji će jednog dana kucati na vrata prvog tima. Utakmice ovog kluba posmatra do 1000 gledalaca.  U narednoj sezoni idu na visoki plasman u Ligi, a ako im se ukaže šansa za Srpsku ligu, neće odustati.

Next Post

U selu Lukovica kod Svilajnca proslavljene Spasovdanske litije

Autor i foto:  Nebojša […]

Možda vas interesuje i ...