Na izložbi sitnih životinja u Niškoj Banji, Filip i Miloš predstavili Topolu na najbolji način-PEHARIMA

DarkoAdmin

Niš- od 02-04.12 u Niškoj Banji u balon sali održana je jubilarna XX izložba sitnih životinja!

Veliki broj izlagača iz cele Srbije doneo je svoje eksponate i prikazali su da i dalje u Srbiji postoji entuzijazam.. Na izložbi se moglo videti sve- od golubova, sitne i ukrasne živine, pa do kunića, zečeva, paunova i patuljastih koza. Izložbu i Nišu posetili su i najviši članovi sudijske organizacije, kao i predsednik Asocijacije Odgajivača Srbije, Sandar Đorđević.

U sklopu ove izložbe održan je sudijski seminar. Ono što može da bude ohrabrujuće je da se na izložbi pojavilo i dosta mališana, kao posetioci, ali i kao izlagači. Organizator izložbe Nebojša Denčić potrudio se da sve protekne u najboljem mogućem redu. Na ovoj izložbi bile su Specijalke niških golubov,a kao i sprecijalka rase Bantam. Za najlepšu živinu sprecijalke odbrano je grlo vlasnika Vladimira Jenića iz Kragujevca.

I na ovoj izložbi Dalibor Portić je izlagao Kragujevčkog visokoletača , inače, rasu koju je on povratio, ne samo u Srbiji, već da se za nju čuje van granica naše zemlje, i sa tim je dokazao da samo radom, trudom i željom mogu da se postignu veliki rezultati, a skoro je objavio i svoju knjigu pod nazivom „Kragujevac na krilima goluba“.
Na ovoj izložbi Topolu su predstavljali Miloš Ilić sa rasom Belgijski sivi Orijaši (kunići) i Filip Marković sa rasama živine Crni Australorp, Selbright i La Fleš.
Kao i do sada, i ovog puta su osvojili lepe nagrade. Topolu su predstavili na još jedan divan način, kao što reče neko, njih dvojica su putujuća reklama Topole.

A kako je bilo na izložbi možete pogledati u videu -KLIK> OVDE.

Autor: MEDIA PS/Prokić Saša

Next Post

VI Memorijalna hajka na lisicu i šakala „Dejan Aleksijević Brka“ održaće se u Gornjoj Trnavi kod Topole  

Gornja Trnava, Topola- U Gornjoj Trnavi se u februaru organizuje VI Memorijalna hajka na lisicu i šakala po nazivom „Dejan Aleksijević Brka“.

Možda vas interesuje i ...