Otvorene staze Oplenca

proka-daca

Izvor: O.Topola

Prepustite se čarima Oplenačkog vinogorja, stazama vinove loze, putevima istorije, stihovima Domanovića i brzacima reke Jasenice – predstavlja poziv kome je gotovo nemoguće odoleti.

Otvorene staze Oplenca

U nedelju, 02. juna, u Topoli se održava prvo izdanje Oplenac Open Trail Race.
Oplenac Open je trka koja se sastoji od dve trase, Oplenac Open Trail Race dužine 21km i Oplenačkih 5km. Za trku je prijavljeno oko 400 takmičara.
Start trke je u 10.00 časova ispred Stare škole u Karađorđevom gradu – konaku, a finiš ispred crkve Svetog Đorđa na Oplencu. Trku će otvoriti predstavnici kraljevske porodice Karađorđević.
Oplenac Trail Race 21K – Staza je dužine 21 kilometar sa 500 metara ukupnog uspona. Vodi Avenijom Kralja Petra, kroz šume Oplenca do reke Jasenice. Nastavlja se duž reke uzvodno, da bi se nakon 11 kilometara prelaskom preko Jasenice nastavila nizvodno prema Oplencu i Kraljevim vinogradima sa ciljem na platou ispred crkve Svetog Đorđa.

Oplenačkih 5K – Staza je dužine 5 kilometara sa 120 metara uspona i vodi stazama Oplenca sa ciljem na platou ispred crkve Svetog Đorđa. Pored takmičarskog karaktera predstavlja i šetnju zadovoljstva.
Nakon trke, u 16.00 časova ispred Stare škole u Karađorđevom gradu biće održan koncert u izvođenju eminentnih operskih pevača i muzičara koji će pored bogatog repertoara izvesti Verdijevu Travijatu uz služenje vina Oplenačkog vinogorja.
Organizator događaja je TFutures klub, uz podršku Opštine Topola, Turističke organizacije “Oplenac”, Zadužbine Kralja Petra I i porodice Karađorđević.

Next Post

KAKO JE SELO LUKOVICA DOBILA IME ?

Autor: Neboša Garašević 28. […]
KAKO JE SELO LUKOVICA DOBILA IME ?

Možda vas interesuje i ...