Pčelarsku zadrugu „Svilamed“ i Zemljoradničku zadrugu „Svilajnac“ obišao je ministar Milan Krkobabić

DarkoAdmin

Svilajnac- Pčelarsku zadrugu „Svilamed“ i Zemljoradničku zadrugu „Svilajnac“ obišao je danas ministar za brigu o selu Milan Krkobabić, gde je na terenu obišao rezultate programa finansijske podrške zadrugama.

Foto: facebook-Opština Svilajnac

Svilajnac- Pčelarsku zadrugu „Svilamed“ i Zemljoradničku zadrugu „Svilajnac“ obišao je danas ministar za brigu o selu Milan Krkobabić, gde je na terenu obišao rezultate programa finansijske podrške zadrugama.

Zadruzi „Svilamed“ dodeljeno je bespovratno 7,5 miliona dinara za nabavku opreme, dok je zadruzi „Svilajnac“ dodeljeno 15 miliona dinara Ministarstva za nabavku sušare za žitarice, koja će im olakšati skladištenje proizvoda.
Ministar Krkobabić rekao je da je oprema moderna, da su koristi višestruke i da je to jedan tehnološki iskorak:

„Važno nam je da na licu mesta vidimo rezulatate bespovratnih sredstava koja su dobile ove zadruge i drago mi je da vidimo dva primera dobre prakse, kako u smislu udruživanja u zadruge, tako i smislu praktične koristi od ovog programa iz prošle godine“.
Zamenik predsednika opštine Svilajnac Dragana Radević istakla je izuzetnu saradnju opštine Svilajnac i Ministarstva za brigu o selu i to na različitim projektima:

„Lokalna samouprava godinama radi na tome da izjednači uslove života u gradu i selima. Svilajnačka sela imaju dobru infrastrukturu, vodu, škole, vrtiće… Imamo odličnu saradnju sa Ministarstvom za brigu o selu, sa kojim smo realizovali nekoliko projekata. Prošle godine smo kroz projekat kupovine seoskih kuća rešili stambeno pitanje za 5 porodica, a u ovoj godini su za otkup seoskih kuća zainteresovani ljudi koji ne žive na teritoriji naše opštine i koji su se odlučili da baš u Svilajncu kupe kuće i trajno se nasele i za sada imamo tri takve porodice.

Podržali smo i projekat namenjen zadrugama, a prošle godine učestvovali smo u projektu Miholjski susreti sela, što očekujemo i ove godine.“
Obišavši zadruge ministar Krkobabić istakao je važnost zadrugarstva za sve oblike poljoprivredne proizvodnje i najavio nastavak programa podrške.

Autor : O.S. /MEDIA PS

Next Post

Po 13. put u selu Gornja Trnava u opštini Topola održavaju se Trnavački biseri

Gornja Trnava, Topola- Takmičenje u rukometu Trnavački biseri održava se 13. put u selu Gornja Trnava u opštini Topola.

Možda vas interesuje i ...