“Turističko domaćinstvo Jovanović”-čekamo da nastavimo tamo gde smo stali !!!

DarkoAdmin
Foto: Svetlana Jovanović-Caca

Kako pandemija nije uticala pogubno samo na velika preduzeća već i na male privrednike, kako u gradu tako i u selu, pokazala nam je na svom primeru Svetlana Jovanović-Caca, vlasnica Seoskog turističkog domaćinstva „Jovanović“ iz Gornje Trnave.

Svetlana je za „Selo online“ izjavila da posle 2019. godine koja je bila  uspešna i plodna, niko se nije mogao nadati da njen prelepi etno ambijent u 2020. neće posetiti nijedan gost. Samo te 2019. je imala posetu preko 1000 turista iz Austrije, Bugarske, Slovenije i drugih evropskih zemalja, što je još jedan dokaz o bogatoj ponudi organske hrane i pića kojim domaćinstvo Jovanović može da ugosti kako domaće tako  i strane turiste. Caca i njeni specijaliteti su više puta prezentovani u popularnim TV emisijama  kao što su „Prelo u mom sokaku“, „Šarenica“ i mnoge druge, a što je takodje bitno, bila je pobednik takmičenja serijala „Kuhinja mog kraja“ gde je na najlepši način predstavila Gornju Trnavu i Šumadiju.

Foto: privatna arhiva

Na Sajmu turizma u Beogradu u februaru prosle godine bio je unapred dogovoren turistički angažman za celu 2020.godinu, gde bi seosko turističko domaćinstvo „Jovanović“, počevši od 11.aprila trebalo da primi turiste iz Španije, Rusije, Bugarske kao i ekskurzije beogradskih škola koje bi vredna Caca ugostila sa najlepšim specijalitetima naše Šumadije.

Ali, niko nije očekivao da će svet pogoditi pandemija korona virusa, te su svi aranžmani ugovoreni za 2020. godinu propali, te samo ona i njen suprug Dragan Jovanović znaju kako su uspeli da u 2020. godini plate sve redovne takse i dažbine državi bez ikakvih prihoda.  

      

Foto: privatna arhiva

Za kraj razgovora za „Selo online“ Caca je izjavila da se iskreno nada da će se trenutno stanje brzo promeniti i da će što pre nastaviti tamo gde je stala, da pokazuje domaćim turistima , a i svetu lepote naše Šumadije.

Autor: Marijana Petrović

Next Post

Od četvrte godine Ognjen Prokić iz Gornje Trnave kod Topole crta ikone

Foto: Privatna arhiva( foto […]

Možda vas interesuje i ...