U Bobovu kod Svilajnca centralna proslava 4. jula, Dana boraca u Republici Sbiji

proka-daca

Autor, foto: Nebojša Garašević

 Kod rekonstruisanog spomenika palim borcima u Prvom i Drugom svetskom ratu u centru sela Bobova kod Svilajnca, održana je centralna proslava 4. jula, Dana boraca u Republici Srbiji za opštinu Svilajnac.

Uz prisustvo potomaka boraca iz Prvog i Drugog svetskog rata, predstavnika MZ Bobovo, predstavnika opštine Svilajnac, meštana ovog sela, kao i predstavnika Republičkog SUBNOR-a Srbije, položeni su venci i cveće na spomenik i odata je posta palim borcima.

Ovaj spomenik je renoviran ove godine, zahvaljujuci MZ Bobovo i opštine Svilajnac.

Ispred Republičkog SUBNOR-a Srbije venac su položili Vidoje Kovačević, predsednik RSUBNOR-a Srbije, general u penziji i Milomir Miladinović, general u penziji.

Ispred opštinskog SUBNOR-a Svilajnac venac je položio Milosav Tošić, predsednik ove organizacije.

Položeni su venci ispred MO SUBNOR-a Bobovo i Mesne zajednice.

O značaju 4. jula govorio je general u penziji, predsednik RSUBNOR-a Srbije Vidoje Kovačević, a ispred OSUBNOR-a govorio je Milosav Tošić.
Venac ispred opštine Svilajnac položio je dr. Darko Jevtić, predsednik SC Svilajnac.

Vidoje Kovačević je uručio povelju opštini Svilajnac za negovanje tradicija NOB-a i renoviranju spomenika. Zahvalnice RSUBNOR-a dobili su još Milosav Tošić, predsednik MZ Bobovo Marko Pavlović i Mesna zajednica Bobovo.

u ime nagradjenih zahvalio se dr. Darko Jevtic, predsednik SO Svilajnac.
Ovaj prelepi Spomen kompleks u centru sela Bobova će služiti mladima i meštanina sela, da se prisećaju svojih predaka, koji su dali živote u Prvom i Drugom Svetskom ratu.

Next Post

Počinju večeri folklornih ansambala na teritoriji opštine Svilajnac

Autor: Nebojša Garašević U […]

Možda vas interesuje i ...