U GORNJOJ TRNAVI NADOMAK TOPOLE USPEŠNO ZAVRŠEN I ODLIČNO POSEĆEN PRVI RAKIJA FEST

DarkoAdmin

Gornja Trnava- U Gornjoj Trnavi, selu nadomak Topole, u subotu 4. novembra održana je Prva međunarodna Rakijada (RAKIJA FEST). Ono što je bitno naglasiti je da je ova prva rakijada odmah je postala medjunarodna, jer su na ovom takmičenju pored takmičara iz Srbije učestvovali i izlagači iz čak šest država.

Foto: Zoran Novaković-facebook-opština Topola

Inače, selo  Gornja Trnava kod Topole poznato je po sadnicama i proizvodnji šljiva. Pored  velikih zasada šljive ali i drugog voća, peče se odlična rakija,  koja je nadaleko poznata  u Srbiji, ali i u bivšim republikama nekadašnje Jugoslavije.

Organizatori prvog  RAKIJA FEST-a u Gornjoj Trnavi  su mesna zajednica Vitlina Gornja Trnava,  Opština Topola, Turistička organizacija Topola i KUD Oplenac, a ovu manifestaciju svečano su otvorili Dragan Jovanović, narodni poslanik u Vladi Republike Srbije i Pomoćnik Ministra poljoprivrede, gospodin Nenad Katanić.

  Zoran Novaković iz ovog sela,  inače jedan od organizatora ove prve Rakijade, rekao je za naš portal da je zadovoljan organizacijom i odazivom učesnika. Ono što ga je odmah oduševilo je, da, iako je prva po redu u njegovom selu, odmah se prijavio veliki broj izlagača, kako iz Srbije, tako i iz drugih država, što je na samom početku dalo jačinu i vrednost manifestacije..

 Bitno je napomenuti da Zoran Novakovic redovno učestuje na ovakvim takmičenjima I da je višestruki pobednik..Njegova rakija je na mnogo takmičenja ponela veliki broj zlatnih medalja.

Ukupni pobednik  je Stojan Tasić, dok je za najbolje ocenjenu rakiju nagradu dobila Nina Novakovic iz Trnave, i tako ponela laskavu tutulu Kneginje ove prve Rakijade.  

Autor: MEDIA PS

Next Post

Na teritoriji grada Užica otvoren prvi seoski vrtić

Svečanim presecanjem vrpce i završnom konferencijom projekta “Uspostavljanje uslova za kvalitetno i pristupačno predškolsko obrazovanje u ruralnom području sela Karan” otvoren je prvi seoski vrtić na teritoriji grada Užica.

Možda vas interesuje i ...