U Kušiljevu, najvećem selu svilajnačke opštine, svečano je otvoren potpuno obnovljen Dom kulture!!!

DarkoAdmin
U Kušiljevu, najvećem selu svilajnačke opštine, svečano je otvoren potpuno obnovljen Dom kulture!!!
Foto: O.Svilajnac

Kušiljevo- U Kušiljevu, najvećem selu svilajnačke opštine, svečano je otvoren potpuno obnovljen Dom kulture. Ovo je prva rekonstrukcija od izgradnje Doma, 1947. godine, i sigurno će oživeti kulturni život ovog sela, koje broji skoro 3.000 stanovnika. „Shvatili smo poruku meštana Kušiljeva da je u selu puno mladih, da postoji potrebа za savremenim Domom kulture i da će njegova rekonstrukcija uticati na poboljšanje kulturnog života meštana.

Ovaj veliki projekat nismo mogli sami da realizujemo, ali zahvaljujući upornom zalaganju i našim partnerima, Vladi Republike Srbije i EU PRO, on je uspešno priveden kraju“, rekao je predsednik opštine Svilajnac, Predrag Milanović, u obraćanju pred prepunom salom Doma kulture. Otvaranju je prisustvovao ministar kulture i informisanja, Vladan Vukosavljević, koji je ovom prilikom izjavio: „Naša je obaveza da pomognemo tamo gde postoji želja da se bavi kulturom na pravi način, a lokalna samouprava u Svilajncu je više puta na delima pokazala svoju brigu o kulturnom razvoju cele opštine“. 

Pored Ministarstva kulture i informisanja partner opštine Svilajnac na ovom projektu je UNOPS-ov Program podrške Evropske unije razvoju opština EU PRO. Mikaela Telatin, direktorka kancelarije UNOPS-a u Srbiji, je ovom prilikom zahvalila lokalnoj samoupravi na odličnoj saradnji i istakla da je obnovom Doma kulture u Kušiljevu ispunjen cilj EU PRO programa, a to je poboljšanje životnog standard u lokalnim sredinama.

 U kulturno-umetničkom delu programa nastupili su Predškolska ustanova „Dečja radost“, odeljenje u Kušiljevu, Omladinsko amatersko pozorište Centra za kulturu Svilajnac-sekcija Kušiljevo, AKUD „Lipar“ iz Kušiljeva sa svojim veteranima i dečijim ansamblom i KUD „Sinđelić“ iz Svilajnca

Izvor: O.Svilajnac
Next Post

ZAVRŠEN VODOTORANJ U BOBOVU !!!

Bobovo-Završeni su radovi na […]

Možda vas interesuje i ...