U selu Mijatovac u opštini Ćuprija će se igrati Seoske igre !!!

DarkoAdmin

Opština Ćuprija je jedan od dvadesetak gradova koji je od strane Sportskog saveza Srbije izabran da organizuje Seoske igre. Kako sam naziv kaže, igre će se organizovati u selu i na njima će se dobiti prvoplasirana i drugoplasirana ekipa, koje će predstavljati ovaj grad u finalu Seoskih igara.

Sportski savez Ćuprije i rukovodstvo opštine Ćuprija su izabrali selo Mijatovac, koje se nalazi na regionalnom putu Ćuprija-Jagodina za organizatora i domaćina ovih Seoskih igara, koje će se u Mijatovcu održati u petak, 9. 7. 2021. godine.

Osim ekipe domaćina, učestvovaće ekipe iz Jovca, Krušara i Virina.
Ekipu broji dvadeset članova starosti od najmanje 15 godina s tim da gornja granica starosti ne postoji. Uslov je i da pet člana ekipe moraju biti žene.

Evo nekih propozicija takmičenja:

Svaka ekipa mora imati makar po 1 takmičara u svim disciplinama.

Discipline su:

Bacanje kamena sa ramena, Skok iz mesta, Nadvlačenje konopca, Obaranje ruku, Mali fudbal, Odbojka, Šah, Nadvlačenje štapa, Šah, Poligon-trčanje preko prirodnih prepreka, Narodno rvanje.

Svaki takmičar mora imati prebivalište u selu za koje se takmiči, i ono što je važno, nijedan takmičar ne sme biti profesionalni sportista.

Publici i takmičarima će biti strogo zabranjeno konzumiranje alkohola.

Next Post

U Gornjoj Trnavi nadomak Topole održan je 12. tradicionalni sportski turnir TRNAVAČKI BISERI !!!

Topola- Gornja Trnava- U  […]

Možda vas interesuje i ...