Grabovčani kao novajlije osvojili vicešampionsku titulu u Pomoravskoj okružnoj ligi

proka-daca

Autor: Nebojša Garašević

     SELO Grabovac kod Svilajnca je poznato po resavskom vojskovodi Stevanu Sindjeliću, koji je poginuo na Čegru kod Niša. Medjutim ovo selo je poznato i po fudbalskom klubu “Sindjelić”,  koji, takodje, nosi ime po čuvenom Stevanu Sindjeliću.

Grabovčani su pre tri godine počeli od nule i od Opštinske lige Svilajnac-Despotovac, preko MFL Sever stigli su u OKRUŽNU LIGU.

FOTO FK „Sindjelić“ Grabovac

Mnogi su smatrali da će Grabovčani biti lak plen u ovoj ligi.  Medjutim, ljudi koji vode ovaj klub nisu mislili tako, već su pokrenuli inicijativu da se odobri projekat da se sredi teren, prostorije i prostor oko terena. Time su se stvorili uslovi za Srpsku ligu.

Predsednik kluba Nenad Miljković je sa svojim saradnicima I trenerom Nenadom Aleksićem, koji je proglašen na kraju 2023. godine za najboljeg trenera u Pomoravskom okrugu, stvorio ekipu koja je toliko dobra da može da se bori za proboj na sam vrh.

I rezultati nisu izostali. Tako da su Grabovčani već u jesenjem delu prvenstva osvojili prvo mesto sa 39 boda sa 12 pobeda, 3 remija I 2 poraza uz gol razliku 78 prema 15 golova. Mnogi su već tada videli “Sindjelić” u Zoni Zapad.

Medjutim, i pored dobrih igara ne terenu, nisu uspeli da ostvare cilj, jer je ekipa iz Jagodine “Tabane” na kraju bila prva sa 81 bodom, 25 pobede, 6 remija i 3 poraza i stekla pravo takmičenja u Zoni Zapad. Grabovčani su u prolećnom delu osvojili 37 boda sa 11 pobeda, 4 remija i 2 poraza, uz 52 data i 33 primnjena gola.

Kao domaćini ostvarili su skor od 13 pobeda, 3 remija i 1 poraz u zadnjem kolu od “Napretka” iz Drenovca, a kao gosti su na 17 utakmica zatvorili 10 pobeda, 4 remija i 3 poraza i osvojili 34 boda. 

Od  najviše datih golova u Ligi  130, NAJBOLJI STRELAC lige je Predrag Blagojević sa 37 postignuta gola. Bili bi Grabovčani  prvi da se u prolećnom delu nisu dešavale čudne stvari van zelenog terena od strane ekipa koje su se borile za vrh.

Ovu ekipu koju čine igrači iz Grabovca i okoline čini drugarstvo i veliko prijateljstvo, a na svakoj utakmici posmatralo ih je u proseku od 500 do 1000 ljubitelja fudbala.

Grabovčani imaju pomoć svojih meštana koji su na privremenom radu u inostranstvu, pomoć Mesne zajednice i lokalne samouprave.

Od jeseni kreću u novi pohod na Zonu Zapad.

Next Post

Mladi „Borac” iz Sedlara za 5 godina od Opštinske do Zone Zapad završio na 4. mestu

Autor: Nebojša Garašević Selo […]

Možda vas interesuje i ...