Na nedavnom održanom sajmu peradarstva-Miloš Ilić Mange iz Topole šampion države

DarkoAdmin

Sombor-Na nedavno odžanom 46. sajamu peradarstva, Miloš Ilić Mange iz Topole, postao je šampion države sa rasom Belgijski sivi Orijaš (kunić) i sa ocenom 97 postao apolutni državni prvak Srbije 2023.

Veliki broj odgajivača izložio je svoje eksponate, a veliki broj ljubitelja živine posetio je ovaj sajam.
U nedelju 29.01. održana je i berza, a taj dan je Sombor posetilo preko 50.000 posetilaca, organizatori su se potrudili da sve prodje u najboljem mogućem redu.

Veliki broj ljubitelja sitnih životinja iz zemalja okruženja, Nemačke, Slovačke i ostalih evropskih zemalja posetio je Državni šampionat.
Najviše su se istakli Bosanci i Makedonci koji su imali i svoje štandove u samoj hali.
Asocijacija Odgajivača Srbije dobila je i veliku privilegiju da održi i Evropsku izložbu Balkanskih golubova.

Topolu je na ovom šampionatu predstavljao Miloš Ilić, sa rasom Belgijski sivi Orijaš (kunić) i tako sa ocenom 97 postao državni prvak Srbije 2023.

A o tome kako je sve proteklo i utiscima i koliko mu znači nagrada, rekao je Miloš za naš portal:

„Organizacija je bila na Evropskom nivou, sve pohvale za organizatore. Kao i svakom odgajivaču, tako i meni, to je neka kruna na sav rad i trud tokom cele godine rada. Utisci su fenomenalni, zadoljstvo mi je bilo da učestvujem i takmičim se, a pre svega da se družimo se sa velikim odgajivačima širom Srbije, Hrvatske, Bosne, Makedonije“.

Autor: Filip Marković

Next Post

VREDNE DOMAĆICE IZ UDRUŽENJA ŽENA „RAJKOVAC“

Topola-Rajkovac- Vikend je i pravo vreme da vam predstavimo lepu priču iz okoline Topole- Danas vas vodimo u Rajkovac, malo selo kraj Topole, gde postoje neverovatne žene. Kako one kažu i imaju slogan, „Sve se može kad se žene slože“.

Možda vas interesuje i ...