POLJOPRIVREDNO GAZDINSTVO STEPANOVIĆ-ARONIJA LUKOVICA

proka-daca

Poljoprivredno gazdinstvo Stepanović bavi se proizvodnjom Aronije i plasmanom istih, takodje ima plantažu šljiva od koje pravi rakiju, ali i proizvodnjom voća i povrća koje plasira kupcima.

Poljoprivredno gazdinstvo Stepanovic-Aronija Lukovica. ....0

Od proizvoda aronije ima matični sok, džem, slatko i liker.. Svoje proizvode od aronije plasira na našem ali i stranom tržištu.

Proizvodnjom aronije ovo poljoprivreno gazdinstvo bavi se već punih 12.godina.

Od pre 8.godina, na poljoprivrednom gazdinstvu Stepanović zasadjene su šljive čačanska lepotica, ranka, i jedna nova sorta ruske šljive, ali ona je jos uvek na proveri kvaliteta.

Poljoprivredno gazdinstvo Stepanović sve ukupno radi obradivo zemljište od 7 hektara

Napredak i volja za nečim novim, navelo je Sašu, vlasnika Poljoprivrednog gazdinstvo Stepanović, da pre 3.godine kupi stado Romanovskih ovaca koje čuva na svom pašnjaku.

Ono što je bitno napomenuti o rasi Romanovske ovce je da važi za veoma otpornu rasu jer njihova postojbina potiče iz Rusije, ali isto tako važi za najplodniju rasu.

Poljoprivredno gazdinstvo Stepanović tj vlasnika Sašu možete kontakirati na telefon 063/645-787, jer opšte je poznato koliko je aronija lekovita, takodje možete ga kontaktirati putem društvenih mreža facebook-klik OVDE

Next Post

Učenici OŠ “Živko Tomić” iz  Donje  Šatornje kod Topole osvojili drugo mesto na Regionalnoj  “Pažljivkovoj smotri 2024”

Autor: Filip Marković / […]

Možda vas interesuje i ...